تولید انگور خارج از فصل در شرایط کنترل شده گلخانه

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

عضو هیات علمی و رئیس بخش زراعی و باغی -مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

چکیده

از مهم‌ترین شاخص‌های که بر درآمد اقتصادی تولیدکنندگان انگور نقش دارد، نوع رقم، زمان رسیدن انگور به بازار و محیط پرورش آن می باشد. یکی از دلایل اصلی کمی درآمد تاکداران، نبودن قیمت مناسب در موقع برداشت، رقم نامناسب، کمبود آب، درست نبودن فرم پرورش انگور و حساسیت شاخه‌ها و میوه‌ها به بیماری های قارچی می‌باشد. اکثر اوقات انگورهایی که به ‌صورت خزنده و در فضایی آزاد پرورش داده می‌شوند در مقایسه با سایر فرم‌های پرورش خسارت بیشتری از سرمازدگی بهاره و پوسیدگی میوه ناشی از بارندگی‌های اواخر تابستان متحمل می‌شوند. به ‌منظور تولید انگور در خارج از فصل و افزایش در آمد تاکداران در استان خراسان شمالی مطالعه‌ای در سال زراعی 1402-1398 با چهار رقم انگور شامل، یاقوتی، کندوری، فلیم سیدلس و خلیلی سیاه فرم داربستی کوردون دوطرفه و سن بوته ها 5 ساله و گلخانه دو طرفه چند واحدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان تولید انگور در شرایط گلخانه نسبت به فضای آزاد از نظر قیمت و از نظر میزان عملکرد بسیار معنی‌دار، تمام ارقام نسبت به فضایی آزاد افزایش عملکرد و قیمت، کاهش درصد پوسیدگی میوه و میزان قند داشتند اما بیشترین عملکرد میوه مربوط به رقم فلیم سیدلس 65702 کیلوگرم در هکتار که در مقایسه با کمترین عملکرد خلیلی سیاه38403 کیلوگرم تفاوت عملکرد میوه در دو رقم در هر هکتار (27292 کیلوگرم) عملکرد هفتاد و یک درصد افزایش یافت انگور خلیلی سیاه به علت زودرسی یکماه و قیمت 120000ریال ، مقاومت به بیماری‌های قارچی و اختلاف قیمت نسبت به ارقام دیگر دارای در آمد اقتصادی بیشتر است.

چکیده تصویری

تولید انگور خارج از فصل در شرایط کنترل شده گلخانه

کلیدواژه‌ها

موضوعات