کنترل شیمیایی پوسیدگی پس از برداشت خوشه انگور

نوع مقاله : مقاله ترویجی-پژوهشی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

2 گروه علوم آزمایشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

کشت و پرورش انگور در ایران از سابقه دیرینه‌‌ای برخوردار است. ایران از نظر تولید انگور رتبه نهم جهانی را دارا است. با این ‌وجود از نظر میزان عملکرد در واحد سطح و کیفیت محصولات تولیدشده در برخی مناطق از حد مطلوب فاصله داشته و هزینه تمام ‌شده برای تولید هر کیلوگرم محصول نیز بالا است که موجب کاهش صرفه اقتصادی و ناتوانی رقابت با سایر کشورها می‌شود. پوسیدگی یکی از عوامل اصلی محدودکننده تولید تجاری انگور در بسیاری از کشورها از جمله ایران است. غالباً آلودگی اولیـه خوشه‌ها در تاکستان صورت می‌گیرد ولی توسعه بیماری و خسارت روی میوه پس از برداشت و در زمان حمل‌ونقل و به‌خصوص در زمان انبارداری اتفاق می‌افتد. جهت کنترل کپک خاکستری استفاده از قارچ‌کش‌ها به‌خصوص در مناطقی که بارندگی بیشتر است در کنار روش‌های پیشگیرانه غیر شیمیایی در تمام دنیا رایج است. وجود حتی یک حبه آلوده در جعبه انگور می‌تواند باعث بروز آسیب شدید به کل میوه درون جعبه شود زیرا این قارچ می‌تواند در دمای سردخانه (5/0- تا 5/0+ درجه) رشد کند و با رشد هوایی میسلیوم از خوشه آلوده به خوشه‌های سالم گسترش یابد. قارچ‌کش پیری متانیل (میلیس ®%30SC) اولین قارچ‌کش ثبت‌شده در ایران برای کنترل بیماری پوسیدگی خوشه انگور است که به‌صورت پاششی و یک تا دو هفته قبل از برداشت محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چکیده تصویری

کنترل شیمیایی پوسیدگی پس از برداشت خوشه انگور

کلیدواژه‌ها

موضوعات