افزایش عملکرد انگور یاقوتی با استفاده از ریزمغذی‌های آهن و روی

نوع مقاله : مقاله ترویجی-پژوهشی

نویسنده

استادیار بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زابل، ایران.

چکیده

با هدف افزایش میزان عملکرد کمی و کیفی انگور و انتقال دانش فنی کوددهی و تغذیه به بهره برداران طرح 46 هزار هکتاری انتقال آب با لوله در منطقه سیستان، آزمایشی در منطقه سیستان در سال‌های 1398 تا 1402 انجام شد. روش‌های کوددهی شامل 1- شاهد یا عدم کاربرد عناصر روی و آهن 2- محلول‌پاشی عناصر روی و آهن 3- چالکود عناصر روی و آهن 4- چالکود عناصر روی و آهن + محلول‌پاشی عناصر روی و آهن و مرحله کوددهی شامل 1-تورم جوانه‌ها 2-ظهور خوشه 3-تغییر رنگ خوشه 4- خزان مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که صفات تعداد حبه در خوشه، وزن خوشه، تعداد خوشه در تاک و عملکرد میوه در شرایط چالکود عناصر روی و آهن + محلول‌پاشی عناصر روی و آهن و در مرحله تورم جوانه‌ها نسبت به شاهد بترتیب به میزان 27/22، 6/16، 6/17 و 8/18 درصد افزایش یافت. همچنین صفات وزن چوب خوشه و وزن حبه در شرایط چالکود عناصر روی و آهن + محلول‌پاشی عناصر روی و آهن و در مرحله ظهور خوشه نسبت به شاهد بترتیب به میزان 97/16 و 57/14 درصد افزایش یافت. بطور کلی نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد میوه از محلول‌پاشی همراه با چالکود عناصر روی و آهن در مرحله تورم جوانه‌ها بدست آمد که نسبت به روش محلول‌پاشی عناصر روی و آهن در مرحله تورم جوانه‌ها 9/5 درصد و نسبت به روش چالکود عناصر روی و آهن در مرحله تورم جوانه‌ها 4/8 درصد برتری داشت، بدست آمد.

چکیده تصویری

افزایش عملکرد انگور یاقوتی با استفاده از ریزمغذی‌های آهن و روی

کلیدواژه‌ها

موضوعات