برای بهبود تعدادی از فاکتورهای کمی و کیفی و تولید میوههای بازار پسند در ارقام رومیزی انگور از روشها و تکنیکهای خاصی استفاده میشود. تنک گل و میوه در انگور یکی از این روشها است که در آن با حذف هوشمندانه گل، خوشه گل و حبه-ها در مراحل خاصی از رشد و نمو تاک تعادل مناسب بین بخش میوه و بخش رویشی تاک ایجاد می شود. میزان حذف گل و حبه به نوع رقم، سلامت تاک و آب و هوا بستگی دارد. برخی از ارقام پر محصول انگور مانند انگور رشه، ممکن است برای اطمینان از رسیدن میوهها در زمان مناسب، به تنک سالانه محصول نیاز داشته باشند. در تعدادی از ارقام با تمایل به تولید خوشههای متراکم و فشرده مانند رقم یاقوتی، نیاز به تنک گل و حبه خواهد بود تا تولید خوشههای باز و بازارپسند فراهم گردد. هنگام تنک کردن خوشهها، باید در نظر داشت که چه زمانی و چقدر گل، خوشه و یا حبه حذف خواهند شد. در این مقاله ترویجی نحوه انجام روش-های تنک در انگور و اثرات آنها در کمیت و کیفیت انگورهای دانه دار و بیدانه بیان خواهد شد.