اثر هرس سبز در افزایش کمی و کیفی محصول انگور رقم کلاهداری

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

عضو هیات علمی و رئیس بخش زراعی و باغی -مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

چکیده

به‌ منظور بررسی اثر هرس سبز در کاهش تبخیر، مقابله با خشکسالی و افزایش کمی و کیفی محصول انگور رقم کلاهداری در شهرستان بجنورد ، آزمایش شامل فاکتورA : هرس سبز در چهار سطح: 1a - حذف 15سانتی‌متر از انتهای شاخه‌ها بعنوان شاهد، 2a- حذف شاخه‌ها از چهاربند بالاتر از آخرین خوشه، 3a- حذف شاخه‌ها از هفت‌بند بالاتر از آخرین خوشه، 4a- حذف شاخه‌ها از ده بند بالاتر از آخرین خوشه، و فاکتور B: شامل زمان هرس، در سه سطح از مراحل رشد فنولوژیکی مو، 1- bزمان گل‌دهی، 2b - دو هفته پس از ریزش گل‌ها و3 b- زمان آبگیری حبه‌هاو بمدت سه سال در سال زراعی 1398-1396 اجرا شد. سپس صفاتی همچون، طول و عرض خوشه، تعداد خوشه در هر بوته، وزن خوشه، عملکرد بوته، درصد مواد جامد محلول (TSS) و میزان رنگ حبه مورد بررسی قرار گرفت و میانگین‌ها با استفاده از آزمون چند دامنه‌ای دانکن مقایسه شدند. حذف شاخه‌ها از دو‌بند بالاتر از آخرین خوشه دو هفته پس از ریزش گل‌ها بر روی خصوصیات کمی و کیفی انگور رقم کلاهداری بهترین نتیجه را داشت و منجر به بیشترین عملکرد بوته (33/22کیلوگرم)، افزایش 40 درصدی رنگ میوه و 49/3 درصدی مواد جامد محلول در مقایسه با شاهد گردید.

کلیدواژه‌ها