بررسی اثر محلول کلرورکلسیم، تیمار پیش سرمادهی و ورقه های حاوی سولفور بر کیفیت و انبارمانی انگور قرمز بی دانه

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 عضو هیات علمی بخش تحقیقات محصولات زراعی و باغی /مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

2 دانشجوی سابق دوره کارشناسی ارشد رشته باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

3 معاون پژوهشی /مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین

چکیده

با هدف افزایش خاصیت انبارمانی، جلوگیری از کاهش کیفیت و صدمات مکانیکی و پوسیدگی در انباردر انگور رقم قرمز بی دانه، طی آزمایشی اثر تیمار کلرور کلسیم، پیش سرمادهی و استفاده از ورقه های حاوی سولفور بر کیفیت و انبارمانی آن در مقایسه با شاهد بررسی شد. نتایج آزمایش پس از 90 روز نگهداری در دمای یک درجه سانتی گراد و رطوبت 85% نشان داد که مصرف کلرور کلسیم 2% بیشترین اثر را در سفتی بافت میوه داشته و کمترین آسیب مکانیکی و ریزش حبه در خوشه، کمترین کاهش وزن خوشه و بیشترین شادابی خوشه نیز از این تیمار بدست آمد. کاهش وزن میوه در تیمار شاهد نسبت به تیمار پیش سرمادهی بیشتر بوده است. پیش سرمادهی و تیمار با کلسیم 2% کمترین کاهش وزن را در خوشه سبب گردید. کمترین پوسیدگی خوشه در تیمار پیش سرمادهی، استفاده از سولفورپد دولایه و اثر تیمار کلرید کلسیم 2% بوده است. سفیدشدگی حبه‌ها در تیمار سولفورپد دولایه نسبت به یک لایه بیشتر بود. شاخص بازار پسندی در تیمار پیش سرما، کلریدکلسیم2% و تیمار ورقه های سولفورپد دوطرفه بالاترین مقدار و تغییر رنگ چوب خوشه نیز کمترین مقدار بوده است. شاخص بد طعمی میوه تحت تاثیر تیمار سولفورپد دولایه بیشترین مقدار بود.

کلیدواژه‌ها