بررسی تاثیر تیمارهای اسید هیومیک، کود نانو و کود شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی انگور یاقوتی در استان کرمانشاه

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 دانشیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

2 دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران.

3 دانشیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

چکیده

آزمایشی با 10 ترکیب کودی شامل کود نانو، کود شیمیایی و هیومیک اسید در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار روی انگور یاقوتی در منطقه کندوله شهرستان صحنه استان کرمانشاه در سال زراعی 1393- 1392 انجام شد. اعمال تیمارهای کودی اثر معنی‌داری بر صفات کمی و کیفی انگور یاقوتی در مقایسه با تیمار شاهد (بدون کود) داشتند. عملکرد میوه از 58/7 تن در گیاهان شاهد تا 22/14 تن در تیمارکود نانو + کود شیمیایی (T1) متغییر بود. افزایش عملکرد و اجزای عملکرد در تیمارهای کود نانو + کود شیمیایی (T1) و کود نانو + هیومیک اسید (T3) به روش چالکود برتر از دیگر تیمارها بودند. مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسید قابل تیتراسیون میوه تحت تاثیر تیمارهای کود نانو + کود شیمیایی(T1)، کود نانو + هیومیک اسید با آبیاری (T2)، کود نانو + هیومیک اسید چالکود (T3) در مقایسه با دیگر تیمارها بالاتر بود.

کلیدواژه‌ها