بهبود کیفیت انگور رقم یاقوتی با استفاده از ریزمغذی‌های آهن و روی

نوع مقاله : مقاله ترویجی-پژوهشی

نویسنده

دانش-دانش 13- نبش میلان 2

چکیده

با هدف افزایش کیفیت انگور رقم یاقوتی به‌عنوان تنها محصول باغی منطقه سیستان و همچنین انتقال دانش فنی کوددهی و تغذیه به تاکداران این منطقه، آزمایشی طی سال‌های 1398 تا 1402 انجام شد. اثر روش‌های کوددهی شامل 1- کنترل یا عدم کاربرد عناصر روی و آهن 2- محلول‌پاشی عناصر روی و آهن 3- چالکود عناصر روی و آهن 4- چالکود عناصر روی و آهن + محلول‌پاشی عناصر روی و آهن و همچنین تاثیر مرحله کوددهی شامل 1-تورم جوانه‌ها 2-ظهور خوشه 3-تغییر رنگ خوشه 4- خزان بر انگور رقم یاقوتی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که صفات ویتامین ث، اسیدیته آب میوه، مواد جامد محلول، درصد رنگ‌گیری خوشه، شاخص طعم نسبت قند به اسید و شاخص طعم BrimA در شرایط چالکود عناصر روی و آهن + محلول‌پاشی عناصر روی و آهن و در مرحله تغییر رنگ خوشه نسبت به کنترل بترتیب به میزان 30، 5/22، 5/16، 3/22، 5/66 و 8/24 درصد افزایش یافت. همچنین صفت اسید قابل تیتراسیون در شرایط کنترل نسبت به چالکود عناصر روی و آهن + محلول‌پاشی عناصر روی و آهن و در مرحله ظهور خوشه به‌میزان 6/36 درصد افزایش یافت. بطور کلی محلول‌پاشی همراه با چالکود عناصر آهن و روی در مرحله تغییر رنگ خوشه باعث افزایش دو شاخص طعم شامل نسبت قند به اسید و BrimA شد و بیشترین تاثیر را بر سایر صفات کیفی از جمله ویتامین ث، اسیدیته آب میوه، مواد جامد محلول و درصد رنگ‌گیری خوشه داشت.

چکیده تصویری

بهبود کیفیت انگور رقم یاقوتی با استفاده از ریزمغذی‌های آهن و روی

کلیدواژه‌ها

موضوعات



مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 19 فروردین 1403
  • تاریخ دریافت: 08 بهمن 1402
  • تاریخ بازنگری: 07 اسفند 1402
  • تاریخ پذیرش: 15 اسفند 1402