راهکارهای کاهش فشردگی خوشه انگور یاقوتی

نوع مقاله : مقاله ترویجی-پژوهشی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زابل، ایران

2 دانشیار پژوهشی/ بخش تحقیقات علوم زراعی باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

چکیده

با هدف افزایش کیفیت و انتقال دانش فنی مربوط به کاهش فشردگی خوشه انگور یاقوتی به بهره برداران، آزمایشی در منطقه سیستان در سال‌های 1396 تا 1400 انجام شد. آزمایش اول شامل چهار سطح تیمار هورمون جیبرلین (صفر، 10، 20 و 30 قسمت در میلیون) 10 روز قبل از باز شدن گل‌ها، آزمایش دوم شامل چهار سطح حذف برگ (عدم حذف برگ‌ها، حذف برگ‌های ۲ گره پایین تمام شاخه‌های تاک، حذف برگ‌های چهار گره پایین تمام شاخه‌های تاک و حذف برگ‌های 6 گره پایین تمام شاخه‌های تاک) ۳ هفته قبل از گلدهی و آزمایش سوم شامل چهار سطح تنک خوشه (عدم هرس خوشه، حذف 1 سانتی‌متر از انتهای خوشه، حدف 2 سانتی‌متر از انتهای خوشه و برس کشیدن خوشه) قبل از مرحله گلدهی کامل بود. مقایسه سه آزمایش از نظر صفت فشردگی خوشه نشان داد که میانگین فشردگی خوشه برای آزمایش‌های کاربرد جیبرلین، حذف برگ و تنک خوشه بترتیب 69/4، 62/5 و 6/5 بود. نتایج نشان داد که حذف برگ‌های 6 گره پایین تمام شاخه‌های تاک و برس کشیدن خوشه می‌تواند از طریق کاهش تعداد حبه و جیبرلین از طریق کاهش تعداد حبه و تاثیر بر طول و محور خوشه باعث کاهش فشردگی خوشه شود و کاربرد30 قسمت در میلیون جیبرلین 10 روز قبل از باز شدن گل‌ها جهت کاهش فشردگی خوشه دراین رقم توصیه می‌گردد.

چکیده تصویری

راهکارهای کاهش فشردگی خوشه انگور یاقوتی

کلیدواژه‌ها

موضوعات