تاثیر زمان برداشت و مصرف جیبرلین بر کیفیت کشمش انگور رقم سفید بی دانه در منطقه ارومیه

نوع مقاله : مقاله ترویجی-پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار و عضو هیأت علمی /بخش تحقیقات زراعی باغی ،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی،سازمان تحقیقات آموزش

2 دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

3 گروه باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، مهاباد، ایران

چکیده

اثر سه زمان برداشت و مصرف هورمون جیبرلین بر کمیت و کیفیت کشمش تهیه شده از انگور رقم بی دانه سفید در منطقه ارومیه بررسی گردید. زمان های برداشت با فاصله 10 روز از 25 شهریور تا 14 مهر ماه، از انگورهای محلولپاشی شده با جیبرلین (در سه مرحله رشد خوشه، مرحله گل دهی کامل و مرحله عدسی شدن حبه ها با غلظت 50 میلی‌گرم در لیتر) و بدون جیبرلین در سه تکرار بودند. خشک کردن انگور به روش آفتاب خشک در ورزن انجام شد. نتایج نشان داد که ضریب تبدیل در زمان سوم برداشت و عدم مصرف جیبرلین (2185/0) نسبت به تاریخ های دیگر برداشت با مصرف جیبرلین (متوسط 158/0) بالاتر بود. بیشترین میزان چروکیدگی کشمش (598/44%) در زمان اول برداشت و مصرف جیبرلین و کمترین در زمان سوم برداشت و عدم مصرف جیبرلین ( 546/42%) بوده است. زمان لازم برای تبدیل انگور به کشمش در انگورهای تیمار شده با جیبرلین( 75/27روز) بیشتر از انگورهای تیمار نشده (25/18 روز) بوده است. براین اساس برداشت چند روز با تاخیر انگور درصورت مناسب بودن شرایط اقلیمی و عدم مصرف جیبرلین در انگور سفید بی دانه نتایج مناسبی را از نظر صفات کمی و کیفی کشمش در پی داشته است.

کلیدواژه‌ها