معرفی رقم جدید و تجاری انگور «امین»

نوع مقاله : مقاله ترویجی-پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار پژوهشی/ بخش تحقیقات علوم زراعی باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

2 مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی اذ ربایجان غربی

3 استادیار پژوهشی، معاون پژوهش و فناوری، پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری

4 کارشناس- محقق

5 کارشناس

چکیده

برنامه جمع‌آوری، شناسایی و ارزیابی ژرم پلاسم انگور کشور، با هدف دستیابی به مناسب‏ترین ارقام از سال 1379 آغاز گردید. و درادامه پروژه تحقیقاتی ملی «ارزیابی ژنوتیپ‌های انگور ایران در کلکسیون اصلی و پشتیبان» تدوین و اجراء گردید. طی چندین سال ارقام ایران و چند کشور خارجی جمع‌آوری و در کلکسیون ملی انگور کشت گردید. طی سالیان زیاد از 1379 لغایت 1398، مطالعات متعددی برای ثبت صفات کمی،کیفی، رویشی و زایشی با استفاده از دستورالعمل تمایز، یکنواختی و پایداری انگور، ارزیابی در برابر سرما، تعیین نیاز سرمایی و گرمایی،محاسبه درجه روز برای گلدهی برخی از ارقام و همچنین ساماندهی ارقام صورت گرفت. در نهایت با توجه به جمیع ارزیابی های انجام شده رقم «امین» به لحاظ بسیاری از صفات از جمله: خوشه بزرگ، حبه بزرگ (حداقل سه گرم)، حبه کشیده (3-4 سانتی متر)، رنگ قرمز تیره، حداکثر یک بذر در حبه، حداقل قند 21%، بیش از 45 تن عملکرد، تقریبا زودرس، انبارمانی خوب، مقاوم به ریزش حبه، پوست ضخیم حبه و اتصال خوب حبه به خوشه و مناسب برای عرضه خارج از فصل و تحمل بهتر سرمای بهاره و متوسط گل برتری خوبی را نسبت به ارقام متداول در کشور از جمله رقم بیدانه قرمز نشان داد.

کلیدواژه‌ها